Niek Schuil

Sfeer creëren en nieuwe werelden bedenken, je inleven in een verhaal, dat is het leukste wat er is! Nooit hoef je je te vervelen als je de wereld zelf kan maken!

Na mijn afstuderen aan de HKU - Theatre Design (vormgeving kostuum en decor) heb ik lange tijd als fotograaf gewerkt. Het fotograferen in opdracht was leuk, maar het fijnste vond ik het om vrij werk te maken.

Ik ging daarnaast steeds meer tekenen en wereldjes maken van klei. Fotografie gebruik ik nu alleen nog om deze wereldjes vast te leggen voor een illustratie. Er kwam een boek uit en daaruit volgde steeds weer een ander mooi boek wat ik mocht illustreren. Soms met klei en soms getekend. Het ligt eraan wat er bij het verhaal past en wat ik voor me zie. Mijn liefde voor verhaal en beeld kan ik hier helemaal in kwijt en ik zou niets liever willen. 

Op de vrijdagmiddag geef ik les aan kinderen omdat ik het superleuk vind om samen de fantasie in te duiken en te ervaren wat je allemaal vanuit je hoofd op papier kan zetten. Daarnaast geef ik workshops aan zowel volwassenen en kinderen om deze liefde voor het maken te kunnen delen.

 Spreekt mijn werk je aan, heb je vragen, of  wil je wellicht een samenwerking aangaan, let me know!